Martin Prokop byl v Argentině téměř na stupních vítězů

02.05.2012 00:00

Obrovským úspěchem skončilo počínání Martina Prokopa na Argentinské rallye. Čtvrté místo dalo jasně najevo, že i Česká republika dokáže vyprodukovat prvotřídní jezdce, kteří patří mezi světovou špičku.

Na stupně vítězů si zatím Prokop nevěří

Devětadvacetiletý český talent zůstává skromný. Uznává totiž, že i přes svůj historický úspěch je před ním stále dlouhá cesta: “Krok k tomu, abych byl lepší než čtvrtý, je obrovský. Třetí místo je strašně daleko a nemůžu říct, že bych si na to troufal. Musíme zrychlit, vypilovat nový styl. Myslím si, že letos na to ještě není správná doba.” Tak či onak, Prokop zatím jezdí se stabilním výkonem, v celkovém pořadí MS je sedmý a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by ho forma opouštěla.

Argentinská rallye je maroton

Rallye v Argentině je hodně fyzicky náročná, a to jak na vůz tak na pilota: “Délka erzet jako takových byla hrozná,” popisuje Prokop své zážitky. “Většinou se jezdí tak 30 km, ale tady to bylo běžně čtyřicet padesát.” I přesto však jel český pilot bravurně a nestačil pouze na Loeba, Hirvonena a Ostberga.

Martin Prokop – sázka na divokou kartu, která vyšla

Ironií je, že jihlavský pilot neměl v Argentině vůbec startovat. Místo za volantem Fiesty WRC si však vysloužil skvělým výsledkem v Portugalsku a vedení stáje Ford se toto rozhodnutí rozhodně vyplatilo. Co myslíte, dostane se Martin Prokop do první pětky i při Rallye Acropolis na konci května?