Nový Ford Ranger vybojoval prestižní ocenění „International Pick-Up Award 2013“

06.11.2012 00:00

Nový Ford Ranger vybojoval prestižní ocenění „International Pick-Up Award 2013“

  • Nový Ford Ranger zvítězil v anketě „International Pick-Up Award 2013“, porotci tak ocenili jeho zdatnost na silnici i v terénu, výkonný motor, nákladové a tažné schopnosti a vysokou míru bezpečnosti
  • Nový Ranger byl všemi členy poroty ohodnocen nejlepší známkou
  • „International Pick-Up Award 2013“ přichází nedlouho po ocenění „International Van of the Year 2013“ pro nový Transit Custom a „International Engine of the Year“ za rok 2012 pro zážehový motor 1.0 EcoBoost

/V Praze, 6. listopadu 2012/ - Nový Ford Ranger zvítězil v anketě „International Pick-Up Award 2013“, ceně pro nejlepší pick-up, kterou uděluje stejná porota jako titul „Mezinárodní dodávka roku“. Porotci shodně ohodnotili nového Rangera nejlepší známkou, oceňující jeho výkon na silnici i v terénu, výkonný motor, užitkové vlastnosti a mimořádnou bezpečnost.

Ocenění potvrdilo kvalitu nového Rangeru, kterou prověřil během náročného testování tým odborníků v areálu Millbrook Proving Ground ve Velké Británii. Cenu předal zástupcům Fordu předseda poroty Pieter Wieman. Stalo se tak během veletrhu Fleet Transport EXPO 12 v irském Dublinu.

„Nový Ford Ranger je úžasně všestranný, kombinuje v sobě dokonalé spojení pohodlí na silnici a stability v terénu“, řekl Jarlath Sweeney, irský člen poroty novinářů zabývajících se užitkovými vozy, který také působí v porotě „International Van of the Year“.

Nový Ranger je k mání se třemi různými druhy karoserie: Single Cab, Super Cab a Double Cab, jež patří k nejprostornějším ve své kategorii. Pod kapotou může mít jeden ze dvou výkonných a hospodárných vznětových motorů Duratorq TDCi a vyrábí se ve variantách 4x2 i 4x4.

„Ranger je skvělý na práci i na volný čas. A zákazníci si toho všimnou hned, jakmile se posadí za jeho volant,“ říká Paul Randle, ředitel modelové řady globálních užitkových vozů ve Ford of Europe. „Toto prestižní ocenění potvrzuje, že naše globální produktové týmy odvádějí výbornou práci. Máme se od nich na co těšit i v budoucnu. V průběhu roku 2013 totiž přijdou na trh zcela nové modely Transit a Transit Connect.“

Ranger je nový od prvního do posledního šroubku. Uveze více nákladu než v minulosti a utáhne těžší přívěs než kterýkoliv konkurent. Kromě toho zahrnuje řidiče inovativní výbavou a nejmodernějšími asistenčními systémy. A jako vůbec první pick-up v historii byl oceněn pěti hvězdičkami od organizace Euro NCAP, která posuzuje bezpečnost automobilů.

 

Ford již letos získal titul „International Van of the Year 2013“ (Mezinárodní dodávka roku 2013), který byl udělen novému Transitu Custom. Zážehový motor 1.0 EcoBoost byl zase vyhlášen nejlepším motorem roku 2012 v anketě „International Engine of the Year“.

 

Nový Ford Ranger se prodává na všech důležitých evropských trzích včetně České republiky.